8 Septembrie – Nasterea Maicii Domnului
Nasterea Maicii Domnului este praznuita in Biserica Ortodoxa pe 8 septembrie. Sfanta Scriptura, ne da stiri sumare in legatura cu nasterea si copilaria Maicii Domnului. Cele mai multe stiri despre aceste momente din viata sa ne sunt date de scrierile apocrife si de Traditie. Din Sfanta Scriptura, rezulta ca, Sfanta Fecioara era din neamul lui… (Niciun mesaj)

Cand nu se fac nunti in 2017?!
In Biserica Ortodoxa, casatoria este una dintre cele mari 7 Sfinte Taine si, ca atare, ritualul de nunta trebuie respectat intocmai. Din punct de vedere civil, casatoria este uniunea a doi cetateni care vor forma o familie insa din punct de vedere religios, este mai mult decat unirea celor doi miri in spirit, ci reprezinta… (Niciun mesaj)

29 AUGUST – Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul
Crestinii ortodocsi praznuiesc sambata, 29 august, Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, ”ultimul dintre proorocii Vechiului Testament si primul dintre proorocii Noului Testament”. Sfantul Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul a primit de la insusi Domnul Hristos marturia ca el era cel mai mare dintre toti oamenii nascuti din femeie si cel dintai intre Profeti. Indiferent in ce… (Niciun mesaj)