HomeSarbatori

Sfintii Drept Parinti Ioachim si Ana, ocrotitorii familiei

Sfintii Drept Parinti Ioachim si Ana, ocrotitorii familiei
Like Tweet Pin it Share Share Email

Pe 9 septembrie, crestinii ortodocsi ii praznuiesc pe cei doi mari Sfinti de o importanta deosebita pentru istoria religiei. Este vorba despre Sfintii si Dreptii Parinti Ioachim si Ana!
Sfintii Parinti Ioachim si Ana au fost parintii Fecioarei Maria. Dreptul Ioachim provenea din semetia lui Iuda si era un pastor bogat cu multa evlavie. Ana era din semintia lui Levi, din neamul lui Aaron.

Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta:
– Nu ai voie sa speli haine pentru ca se considera o lipsa de respect fata de mama Sfintei Fecioare Maria. Femeile care spala cu mana pe 9 septembrie pot saraci, spun superstitiile de la tara.
– Este ziua in care e bine sa cumperi un cadou, cat de mic posibil, unui copilas din familie sau propriului copil, intru cinstirea Sfintei Ana. Sfanta Ana este protectoarea celor mici si a femeilor insarcinate.
– Femeile insarcinate care intra in biserica in aceasta zi vor avea o sarcina usoara, spun batranii din Moldova.
– Nu ai voie sa iti superi parintii, iar daca esti parinte, nu ai voie sa iti necajesti copilul azi. Daca faci asta, relatia voastra se va raci pentru tot restul vietii.

Sfintii si Dreptii Parinti Ioachim si Ana erau bogati material si, mai ales, spiritual, traind dupa legea lui Dumnezeu. Se spune ca Ioachim isi impartea in fiecare an castigul astfel: o parte pentru templul din Ierusalim, alta parte pentru saraci si o parte pentru familia lui.

Ioachim si Ana si-au dorit foarte mult copii, insa nici dupa 50 de ani de casatorie nu au reusit sa dea nastere unui prunc. Dumnezeu s-a indurat de ei si le-a oferit o fiica, pe nume Maria, despre care Arhanghelul Gavriil le-a zis ca este „vas ales lui Dumnezeu”.

Pentru a-i multumi Domnului pentru milostenie, Parintii Ioachim si Ana au dus-o pe Maria la Templu la varsta de 12 ani, pentru a intra in serviciul religios.

Sfintii si Dreptii Parinti Ioachim si Ana sunt considerati octrotitorii familiei si cei ce ii ajuta pe parinti sa aiba copii sanatosi. Preotii spun ca cei care se roaga la acest doi mari Sfinti primesc acest dar: un copil.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *